Gymnasieingenjör, intresseanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Du har möjlighet att läsa ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet på Njudungsgymnasiet. Utbildningen ger dig djupare kunskaper inom teknik, ekonomi, projekt och ledarskap. Efter det fjärde året på gymnasiet blir du gymnasieingenjör.

Vi är just nu inne i ett spännande utvecklingsprojekt där utbildningen kommer att göras om och har en planerad start till hösten 2021. Du kan redan nu anmäla intresse till utbildningen i den här e-tjänsten.

En stor del av utbildningen görs i samarbete med näringslivet. Cirka 30 procent av utbildningen kommer du att få praktisera dina kunskaper hos företag. Det ger dig stora möjligheter till anställning efter examen och avslutad utbildning.

Utbildningen ger dig en bra grund för universitets- och högskoleutbildningar och särskild behörighet till teknisk högskola. Genom utbildningen får du praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högre utbildning.

Du kan läsa mer om utbildningen på Njudungsgymnasiets hemsida. Där hittar du också kontaktuppgifter om du har frågor om utbildningen.

Inriktning

Teknikprogrammets fjärde år erbjuder inriktningen produktionsteknik. Du utbildas inom produktion, företagande och hur produktlinjer styrs. Inriktningen lär dig att planera, strukturera och utveckla för att göra produktionen så effektiv, miljövänlig och produktiv som möjligt.

Krav för att bli antagen

  • Du behöver ha avlagt gymnasieexamen, minst 2 250 poäng, med lägst betyget E.
  • I examen ska ingå: Teknik 1, Matematik 3C, Fysik 1A, Kemi 1, Engelska 6 och Svenska 3 eller Svenska som andraspråk.

Intresseanmälan

  • Anmäl intresse senast 17 maj 2021. Om du inte har e-legitimation, kontakta Antagningskansliet på telefon 0383-975 59 för manuell ansökan.
  • Senast den 18 juni 2021 behöver du skicka in ditt slutbetyg. Du får en länk till ditt ärende via sms eller e-post. Logga in via länken eller via Mina sidor för att kunna ladda upp ditt betyg eller skicka en kopia med post till: Vetlanda kommun, Njudungsgymnasiet, Antagningskansliet, 574 80 Vetlanda.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa