Gymnasieingenjör, ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Du har möjlighet att läsa ett fjärde tekniskt år på teknikprogrammet på Njudungsgymnasiet. Utbildningen ger dig djupare kunskaper inom teknik, ekonomi, projekt och ledarskap. Efter det fjärde året på gymnasiet blir du gymnasieingenjör.

En stor del av utbildningen görs i samarbete med näringslivet. Cirka 30 procent av utbildningen kommer du att få praktisera dina kunskaper hos företag. Det ger dig stora möjligheter till anställning efter examen och avslutad utbildning.

Utbildningen ger dig en bra grund för universitets- och högskoleutbildningar och särskild behörighet till teknisk högskola. Genom utbildningen får du praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högre utbildning.

Du kan läsa mer om utbildningen på Njudungsgymnasiets hemsida. Där hittar du också kontaktuppgifter om du har frågor om utbildningen.

Inriktningar

Teknikprogrammets fjärde år erbjuder två inriktningar.

  • Produktion- och automationsteknik. Du utbildas inom produktion, företagande och hur produktlinjer styrs. Inriktningen lär dig att planera, strukturera och utveckla för att göra produktionen så effektiv, miljövänlig och produktiv som möjligt.

  • Informationsteknik. Inriktningen är en internationell utbildning och har tagits fram tillsammans med teknikföretag. Inriktningen formas efter arbetslivets behov av gymnasieingenjörer med god kunskap inom IT-sektorn.

Krav för att bli antagen

  • Du behöver ha avlagt gymnasieexamen, minst 2 250 poäng, med lägst betyget E.
  • I examen ska ingå: Teknik 1, Matematik 3C, Fysik 1A, Kemi 1, Engelska 6 och Svenska 3 eller Svenska som andraspråk.

Ansökan

Ansök senast 15 maj. Om du inte har e-legitimation, kontakta Antagningskansliet på telefon 0383-975 59 för manuell ansökan.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa