Språkvän, intresseanmälan

LÄS MER

Genom språkvän skapas möten mellan dig som bott länge i Sverige och dig som nyligen flyttat hit. Prata, umgås och lär av varandra. Vid enstaka möten eller genom en livslång vänskap.

Målet är också att du som etablerad svensk ska få utvecklas som person genom mötet med en person som du annars kanske inte hade mött i dina naturliga kretsar.

Vem kan bli språkvän?

Språkvän riktar sig till dig som har bott en längre tid, eller hela ditt liv i Sverige. Det riktar sig även till dig som är nyanländ i Sverige och Vetlanda kommun. Som nyanländ ska du kunna lite svenska för att matchningen ska bli givande för båda parterna. Du kan vara med som enskild person eller som familj.

Hur blir du språkvän?

Anmäl ditt intresse! Efter att du/ni fyllt i intresseanmälan om att bli språkvän kommer kommunens integrationshandläggareatt matcha din/er anmälan med en annan anmälan. Det är därför viktigt att du/ni fyller i informationen så detaljerat du/ni kan, särskilt om du/ni har några övriga önskemål. Det är inte alltid möjligt att matcha dina/era önskemål ,men vi gör vårt bästa för att det ska bli en bra matchning.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa