Feriepraktik, ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Ansök om feriepraktik 2024 för dig som slutar årskurs 9 i år, samt upp till 18 år.
Är du över 18 år är du välkommen att ansöka sommarjobb inom vård och omsorg.

Kommunen betalar inte resor till och från pryoplatsen eller eventuell mat.

Ansök senast 31 mars 2024.
Observera att du som ungdom kan ansöka själv om du har fullskaligt BankID. 
Annars är det vårdnadshavare eller annan kontaktperson till ungdomen som måste göra ansökan, då e-tjänsten ska signeras.

Vi kan inte garantera vilken plats du eventuellt får, men gör så gott vi kan för att erbjuda dig en plats enligt dina önskemål. 
Du får besked om du har tilldelats plats via e-post under vecka 17, mellan 22 till 26 april.

Så söker du

  1. Om ungdomen saknar eget BankID ska en vårdnadshavare signera ansökan.
  2. Är ni två vårdnadshavare ska en av er ansöka om sommarpryo. Alternativt kan en kontaktperson till ungdomen fylla i ansökan.
  3. Ansökan skickas in först efter att du har signerat ansökan.
  4. Efter signering får du en bekräftelse på att ansökan är inskickad via e-post eller sms. Anger du ungdomens e-postadress i e-tjänsten, får även ungdomen en bekräftelse.
  5. Du som har skickat in ansökan har möjlighet att se ärendet genom att logga in på Mina sidor - https://sjalvservice.vetlanda.se/minasidor.
  6. På Mina sidor kommer du få veta vilken plats din ungdom erbjuds och här ska du också tacka ja till erbjudandet. Erbjudandet aviseras via e-post eller sms till dig som skickat in ansökan.

Om vårdnadshavare inte har möjlighet att skriva under med hjälp av e-legitimation, hör av dig till arbetsmarknadsenheten@vetlanda.se för blankett att söka manuellt. Du kan också komma förbi Socialförvaltningens reception i stadshuset och få hjälp att fylla i en blankett, här finns även arabisktalande kompetens. Receptionen är öppen måndag-torsdag mellan klockan 8 till 16 och fredag mellan klockan 8 och 15, stängt för lunch mellan klockan 12 och 13. 

Återbud

Om du får annat jobb eller förhinder och vill dra tillbaka din ansökan är vi tacksamma om du gör det så snart du kan, så någon annan kan få din plats. Vårdnadshavaren kan klicka på länken i bekräftelsen och skicka ett meddelande på e-tjänstens Mina sidor.

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa