Sommarpryo, ansökan 2021

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Sommarpryo

Du som slutar årskurs 9 i år och är folkbokförd i Vetlanda kommun har möjlighet att söka sommarpryo i kommunen. Sommarpryo omfattar sex timmar per dag fem dagar i veckan. Du har möjlighet att söka två veckors sammanhängande sommarpryo. Du får ett arvode på 225 kronor per dag du närvarar på din pryoplats.

På grund av coronapandemin och rådande restriktioner samt riktlinjer för arbetsmiljön, erbjuder kommunen i år platser inom ett begränsat antal verksamheter. Du kan ansöka om plats inom fritidshem, kök, städ, vaktmästeri skola samt kultur och fritid. Du har även möjlighet att lämna intresseanmälan till att utföra en samhällsnyttig insats. 

Sommapryo erbjuds veckorna 24-25, 26-27, 28-29 eller 30-31. Blir det aktuellt med samhällsnyttig insats väljer du själv vilka veckor, från vecka 24 till vecka 32.

Samhällsnyttig insats

Som alternativ till sommarpryo kan du utföra samhällsnyttig insats. Exempel på samhällsnyttig insats kan vara att handla mat till någon som inte kan gå ut eller hjälpa till i en förening. Insatsen du utför ska motsvara samma antal timmar som sommarpryo i kommunal verksamhet, det vill säga totalt 60 timmar. Insatsen får vara max åtta timmar per dag (40 timmar per vecka) och ska utföras mellan klockan 6 och 22.

Arvodet är detsamma som för sommarpryoplats. Det betalas ut i augusti. För att få arvodet behöver det först göras en riskanalys av din insats. Utförd insats ska också redovisas skriftligt i slutet av sommaren via en särskild e-tjänst. Det är vårdnadshavare som registrerar riskanalys och insats och bekräftar att insatsen är utförd med hjälp av sitt BankID.

För dig som gör en manuell ansökan kan även redovisningen ske manuellt vid behov.

Mer information samt underlag för riskanalys och redovisning av samhällsnyttig insats, kommer att skickas ut till dig om det blir aktuellt.

Övrig information

Kommunen betalar inte resor till och från pryoplatsen eller eventuell mat.

Ansök senast 28 mars 2021. Observera att det är vårdnadshavare eller motsvarande som måste göra ansökan, då e-tjänsten ska signeras.

Vi kan inte garantera vilken plats du får, men gör så gott vi kan för att erbjuda dig en plats enligt dina önskemål. Du får besked om plats via e-post i mitten av april.

Så söker du

  1. Är ni två vårdnadshavare ska en av er ansöka om sommarpryo. Alternativt kan en kontaktperson till ungdomen fylla i ansökan.
  2. Ansökan skickas in först efter att du har signerat ansökan.
  3. Efter signering får du en bekräftelse på att ansökan är inskickad via e-post eller sms. Anger du ungdomens e-postadress i e-tjänsten, får även ungdomen en bekräftelse.
  4. Du som har skickat in avtalet har möjlighet att se ärendet genom att logga in på Mina sidor - https://sjalvservice.vetlanda.se/minasidor.
  5. På Mina sidor kommer du få veta vilken plats din ungdom erbjuds och här ska du också tacka ja till erbjudandet. Erbjudandet aviseras via e-post eller sms till dig som skickat in ansökan.

Återbud

Om du får annat jobb eller förhinder och vill dra tillbaka din ansökan är vi tacksamma om du gör det så snart du kan, så någon annan kan få din plats. Vårdnadshavaren kan klicka på länken i bekräftelsen och skicka ett meddelande på e-tjänstens Mina sidor.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa